Gyál szépségei

A gyáli piac környékének képei vasárnaponként. Innen is gratulálunk a Polgármesteri Hivatalnak és a többi illetékesnek.

Utolsó kommentek

  • bonib: ui.azért ha most megnézed talán kicsit jobb a helyzet az emberek meg sajnos ...... ilyenek és ... (2009.11.28. 13:45) A remény és a halál
  • bonib: ha az üzemeltető feladata lenne a szemét összegyüjtése neki is cimezd ha másé akkor itt is a pénz ... (2009.11.28. 13:35) A gyáli Főkertész válasza
  • Toto652: Azért viszonylag tiszta kis városunk van! Ezt valljuk be! És egész szép ütemben fejlődünk... még a... (2009.05.17. 00:27) Gyáli képek
  • csurtus: És gyönyörűen megcsinálta a kertet :-) (2008.10.28. 17:57) Gyáli képek - 2007. november 11.
  • csurtus: A negyedik kertész korrekt árajánlattal visszajött. Akit érdekel, magánban megadom az elérhetőségé... (2008.09.03. 22:33) Gyáli képek - 2007. november 11.
  • Utolsó 20

Címkék

gyál (5) levél (1) mocsok (3) piac (5) szemét (3) Címkefelhő

A remény és a halál

2007.11.04. 17:27 csurtus

Ugye azt mondják, hogy a remény hal meg utoljára.

Na, pár hétig úgy nézett ki, hogy valami elindul a gyáli piac környékén, de azóta néma csend. Megint szemét, megint Balkán alsó. Ráadásul mostanában már kóbor (szemmel láthatóan rühes, de remélhetőleg nem veszett) kutyák is megjelentek. Esküszöm, egy anatóliai kis török porfészekben lehetett ilyen a hangulat úgy 20 éve (mert napjainban még ott sem tűrnék el mindezt, ami Gyálon tapasztalható).
Ha jövő héten is megismétlődnek például a mai állapotok, újabb fotósorozatra lehet számítani nejlonzacskók, zsíros papírok, újságok és egyéb csomagolóanyagok terén, kiegészítve az évszak szerinti aktuális lehullott levelekkel, amiben térdig lehet gázolni. Ma pechem volt: mire feleszméltem volna, rájöttem, hogy a gépből kifogyott a kakaó (magyarul: nem volt itthon ceruzaelem, a piacos jóarcú kereskedők meg már elmentek).

Szóval viszlát jövő vasárnap. És a kommentek közé várom nemcsak a gyáliak, a saját tapasztalattal rendelkezők véleményét, hanem mindenkiét, aki úgy érzi, van mondanivalója a gyáli piac helyzetével kapcsolatban. Például a városi önkormányzat bármelyik képviselője vagy illetékese is írhatna valamit, HA egyáltalán van mondanivalója (amit egyre kevésbé hiszek).

8 komment

Címkék: piac szemét mocsok gyál

A bejegyzés trackback címe:

https://gyal.blog.hu/api/trackback/id/tr89218184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csontos 2007.11.04. 22:31:55

A megígért dróthálót sem sikerül felrakni a levert oszlopocskákra. Nem mintha sokat segítene.
Jönnek az esős idők, ezentúl a piacon az üzletsor háta mögött lehet dagonyázni. Nem képesek a járdát megépíteni. Én annó árultam a piacon, kb. 10 éve, akkor az éves díja egy pici betonasztalnak 15eFt volt plusz a napidíj. Azóta gondolom szorgosan növelték. Kiváncsi vagyok mire, hova megy ez a pénz. Mert a piac csinosítására nem. Ha egy bérelt faasztalon kirohadt egy faléc, akkor az akkor lett megcsinálva, ha a bérlő pótolta. Ezért aztán össze-vissza néz ki az egész.
Nem voltál két hete a fórumon az Ady iskolában? Ott lehetett volna személyesen kérdezni a polgármestert. Én sajnos dolgoztam, de nagyon fúrja az oldalamat miről volt szó. Persze a város honlapján semmi. Ott semmiről sem írnak soha, egyébként. Lehet, hogy indítok egy blogot a gyáli önkormányzat kommunikációjáról, illetve annak hiányáról :).

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.11.05. 06:41:05

Szia!

Nem, fórumon nem voltam évek óta; hiábavaló szócséplés és mellébeszélés az egész, legalábbis ezzel a városvezetési garnitúrával.

A blogodat támogatom, szorgalmas olvasója és kommentezője lennék!

Amúgy meg azon gondolkodtam, hogy tényleg más olvasónak nincs véleménye?! Vagy belefáradtak az emberek a hiábavaló ötletelésbe?

Csontos 2007.11.07. 10:18:10

Én ezen nem csodálkozom. Gyál huszonvalahány ezres város, de az index fóruma is igen csendes. De így van ezzel Vecsés és Pestlőrinc is. Kéne pár bennfentes, aki megosztaná az új információkat és terveket, aztán lehetne azon csámcsogni. Mert így semmiről nem tudunk, hogy mit terveznek kis városunkban.
Más. Ez a házankénti szelektív gyűjtés mintha nem jött volna be. Reggel fél hatkor mentem el otthonról, de nem nagyon láttam kirakva a csomagokat a házak előtt, pedig hónap első szerdája van. Én a magamét kiraktam, mondjuk csak a pet palackokat meg némi kartonpapírt, mert a többit elviszem Soroksárra. Ott be lehet dobni a papírhoz a tejes és gyümölcsleves dobozokat is, ami a palackok mellett a legnagyobb számban gyűlik. Ja és hogy miért nem gyűjtik Gyálon az újságpapírt ezzel a házankénti gyűjtéssel az teljes rejtély számomra.
Persze ez a minden hónap első szerdája gyakoriság eleve halálra ítélte a dolgot. Amennyi zsák ki volt rakva a házak előtt, hát azt minden héten össze lehetne szedni, és akkor nem kellene gondolkozni a polgárnak. Sőt azt is el tudnám képzelni, hogy ugyanazon a napon, amikor a kukákat ürítik, akkor jöjjenek a szelektívért, uram bocsá' egy másik kocsival.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.11.07. 20:54:43

Igen, nálunk is hegyekben áll az újság, folyóirat, kéretlen reklámanyag, és várjuk a gyerekeket, akik a tavalyelőtt voltak utoljára papírt gyűjteni; úgy látszik, már a suliban sem forszírozzák ezt a "munkaversenyt".

A házi szelektív hulladékgyűjtés reklámozását is elintézte az ASA azzal a nyár végi szórólappal, azóta sem hallottam róla.

Lehet, az a baj, hogy Gyál is alvóvárossá vált; az itt lakók jelentős része Pesten dolgozik, csak vacsorázni és aludni jön haza, nem érzi a magáénak a települést.

Csontos 2007.11.08. 14:08:26

Kapott tőlem az ASA egy kis anyázást, de most kivételesen jogtalanul. Kiraktam szerdán a zsákot a palackokkal és nem vitték el. Oszt kiderült, hogy nem a hónap első szerdáján, hanem a másodikon szállítják el. Tehát a jövő héten. Na ennyit erről, kiváncsi vagyok menyire hatékony a dolog. Én mindenesetre átvittem Soroksárra, munkába menet, és lehet, hogy nem is bonyolítom a dolgot, viszek mindent oda ezentúl.

Igen, Gyál alvóváros. Még csak nem is a szebbek közül való. Mindenesetre és szeretek itt élni, és szeretném, ha jobban nézne ki és fejlődne. Szerintem rengeteg új ház épül (igaz, ikerházak), és sorban épülnek be a foghíjak, vagy bontják le a régi rozzant kis házakat. A betelepülők meg általában rendben tartják a portájukat.

Szenvedő alany 2008.04.07. 14:43:17

Örülök, hogy van lehetőség elmondani a véleményemet, a fiam hívta fel a figyelmemet erre a blogra.

Borzalmas állapotok uralkodnak a városban arrafelé, amerre járok. Az mondjuk nem sok, így nem merem kijelenteni, hogy mindenütt. A tisztaságra való érzékenysége valahogy nem alakult ki az embereknek ebben a fenenagy demokráciában. Azt gondolják, joguk van bárhol elszórni a szemetüket.
A szelektív hulladék gyűjés úgy néz ki megszűnik, alig látni 1-1 kukát újabban, felénk legalábbis nincs. Eltűnt, ellopták, elégették. Utóbbi azért izgalmas, mert elég közel van a házunkhoz, akár le is éghettünk volna. Szerencsére tapasztalom, hogy járnak kiskocsival a szigetek felé, és összeszedik a mocskot. Volt idő, hogy a kertembe dobdák be!!!!! a szemetes zsákot. Ehhez képest a múltkor a kukámba rakták be, ami ugyan bosszantó, de azrét mégis egyfajta előrelépésnek fogok fel.

A hónap második szerdája is egy érdekes téma. Először is, a franc aki nyilvántartja. Direkt nem dobtam ki a palackokat, egész vicces volt a konyhám, a hatalmas zsákkal. Másodszor pedig mintha beköltözött volna a szeméttelep a lakásba. Rohadtul mérges voltam magamra, mikor kiderült, hogy végül nem lett kirakva a megadott időben, cipelhettem ki a szelektívbe.

Árok kérdés...
Elkészült végig az utcánkban mindkét oldalt a vízelvelzető árok, amit az elmúlt hónapokban sikerült is ellenőrizni, hogy funkciójának megfelelően működik-e? Hát részben. Az új út (ami kész csőd mellesleg, dobál végig jópénzért, de nem ez a téma) lejtése nem (sem) megfelelő. Az utak ahhelyett, hogy domborúak lennének - elvileg - egyenesek, és csak egy irányba lejtenek. Így a mi oldalunkon csak félig telt meg az árok, míg szemben el se fért a víz. Mondjuk engem eléggé el nem ítélhető módon pont nem zavar, hogy nem folyik be a pincémbe a lé.
Száraz időben az árok sajnos azonnal szemétgyűjtóvé válik. Nem messze van a buszmegálló, mindegyik mellett elhelyeztek egy szemetest. Valamiért nem tudják az emberek, hogy mire való. Üresek! mellette meg ott a szemét.

Azt hiszem, hogy míg nem fejlődik ki az igény a tisztaságra, hiába várunk változást.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.04.12. 13:10:49

Kedves Szenvedő alany,

sajnos mindenben igazad van. A piac melletti helyről két hete elszállították a szelektív konténereket, azóta a szemét a földön hever.

Valahol érthető az ASA lépése (azokat is legalább kétszer felgyújtották), de talán lennie kell megoldásnak.

A piac melletti iskolánál ismét építkeznek, illetve burkolják a teret és a járdát - ez igényességre utal. Ugyanakkor tényleg üresek a kihelyezett kék utcai szemetesek, s mellette bokáig lehet gázolni a szemétben.

Kényelmes lenne ráfogni az "átutazó", "piacozó" idegenekre, de a mocsok nemcsak piacnapokon bukkan fel - úgyhogy a város lakóiból is hiányzik valami...

És a vesszőparipám: nemcsak a polgárokból, hanem megválasztott képviselőinkből és polgármesterünkből is. Nem jó gazdák, na. Pedig Gyál - tudtommal - nem tartozik a szegény települések közé.

bonib 2009.11.28. 13:45:27

ui.azért ha most megnézed talán kicsit jobb a helyzet az emberek meg sajnos ...... ilyenek és bocs hogy bele vau
süti beállítások módosítása